Mekanikkonstruktör med projektledaregenskaper

Sverige Ansök senast 2024-08-31

Jobbeskrivning

Vill du vara en del av ett dynamiskt team som driver innovation och förändring inom olika branscher?  Trivs du med att ha ett omväxlande jobb och skapa meningsfulla lösningar som kan förändra människors liv? Välkommen till Sigma Industry Development. 

OM OSS

Sigma Industry Development är ett teknik- och konsultbolag inom Sigmagruppen som hjälper både ledande svenska och internationella teknikföretag och innovativa och nytänkande start-ups och scale-ups. Vi verkar inom sektorer så som den gröna energisektorn, fordonsindustrin, transportindustrin, medtech, försvarsbranchen och hållbarhet.  

Vår vision är att vara det ledande teknikkonsultbolaget och vår kultur präglas av familjär samhörighet där människan är i centrum. Med över 100 engagerade medarbetare är vi i en stark tillväxtfas. Vår kärnverksamhet ligger i konsultuppdrag ute hos kund, men vi har även ett in-house-team som arbetar uteslutande från kontoret. Precis som vårt namn antyder, är utveckling kärnan i allt vi gör och våra medarbetare engageras av att ta Sigma Industry Development till nästa nivå. 

JOBBESKRIVNING

Våra medarbetare är innovativa personer som motiveras av att utveckla lösningar på olika tekniska problem – allt för att skapa värde för våra kunder.  I denna tjänst kommer du vara en del av SIDs interna organisation och tillhöra avdelningen Industrial Equipment. Vi jobbar i team från kontoret vid Liljeholmskajen i Stockholm.

I rollen ansvarar du för att, själv eller i team, ta fram nya specialutrustningar till främst industrins olika produktionskedjor. Det är inte alltid självklart hur ett problem ska lösas, så genom innovation, egna initiativ och olika samarbeten har du möjlighet att trampa upp stigar som inte finns. Här får du möjlighet att utöva ingenjörskonst på riktigt.

Projekten är av varierande art och sträcker sig från manuella fixturer och lyftverktyg till testriggar och helautomatiserade maskiner. Vårt uppdrag är att se till att rätt utrustning konstrueras och tillverkas, från idé till nyckelfärdig produkt. Projekten kan variera i storlek och längd, beroende på kundens behov. Det är en mångsidig roll, men där fokus ligger på konceptframtagning, maskinkonstruktion, projektbudgetering, offerering, projektledning och mer.

Grundläggande kvalifikationer

Vi tror att vår nya kollega har ett genuint teknikintresse och  några års arbetslivserfarenhet  av liknande arbetsuppgifter. Vi ser att du är  civilingenjör eller högskoleingenjör inom maskinteknik  och har goda kunskaper i  3D-CAD och då gärna Inventor. Rätt person för rollen har erfarenhet av att  utveckla komplexa, mekaniska system  samt av  prototyptillverkning  med metoder som skärande bearbetning, svetsning, bockning, mm. Kanske har du t.o.m. ett eller fler hobbyprojekt där din kunskap och passion för mekanik och konstruktion lyser igenom? Den kunskapen och passionen applicerar du med lätthet i ditt jobb. (Vi vill såklart även veta mer om dessa hobbyprojekt!)

Då vi ofta besöker våra kunder och leverantörer krävs det att du har  körkort . Att du har mycket goda kunskaper i  svenska och engelska  ser vi som självklart.

Vi erbjuder

Vi är stora nog för att kunna erbjuda en bred kundbas och vi har ett gott rykte i branschen, samtidigt som vi är små nog att se dig som individ. För oss är gemenskap viktigt – här ska alla känna sig sedda och välkomna. Som en följd av detta har vi bland annat gemensamma sektionsaktiviteter, ett nätverk för kvinnor och icke-binära, ett mentorskapsprogam och utbildningar inom olika kompetensområden. Vi strävar efter att skapa en miljö där alla kan växa och utvecklas tillsammans. Vår ambition är att tillgodose konsultens önskemål gällande uppdragslängd, sektor och arbetsuppgifter. För oss är en bra balans mellan arbete och privatliv en självklarhet och vi är stolta över att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.  

Givetvis har vi också kollektivavtal (via Almega ). 

OM SIGMA GROUP

Sigma Industry Development AB (SID) är ett av sex dotterbolag som ingår i koncernen Sigma Industry East/North Group, vilka i sin tur ingår i Sigma Group (som ägs av familjekoncernen Danir AB). Läs mer om Sigma Industry Development HÄR och om Sigma Group på HÄR .   

Utöver att vara del av ett företag som värnar om teknologisk utveckling, arbetar för en bättre miljö och som främjar jämställdhet, så är en viktig del av vår verksamhet socialt ansvarstagande. Mer information om detta hittar du HÄR . 

Låter det intressant men vill du veta mer om rollen? Kontakta mig på karin.thunman@sigma.se .

På grund av semester de kommande veckorna sker återkoppling tidigast vecka 35. Du behöver inte skicka ett personligt brev. Vänligen bifoga ditt CV eller så kan du länka din LinkedIn-profil.

  • Tjänst

    Mekanikkonstruktör med projektledaregenskaper

  • Bolag

    Sigma Industry Development

  • Plats

    Sverige

  • Kompetensområde

    Industridesign & Ergonomi, Mekanikutveckling, Projektledning

  • Publiceringsdatum

    2024-06-26

  • Svar senast

    2024-08-31

  • Kontaktperson

    André Asp, andre.asp@sigma.se, +46701900945

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar